Pečení dortového korpusu
Piškotový dortový korpus - recept
Ingredience
- Cukr krupice - 210 g
- Hladká mouka - 210 g
- Vejce - 7 ks
- Máslo - na vymazání formy
- Polohrubá mouka - na vysypání formy
Uvedené suroviny stačí na dort o průměru 24 cm.
Postup přípravy
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.
Nyní do směsi zašleháme žloutky. Vmícháme hladkou mouku. Vše pečlivě rozmícháme. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou - stačí dno formy (dle typu formy). Těsto dáme do formy a mírně jej odhrneme od středu k okrajům formy. Formu vložíme do předehřáté trouby (cca 150°C) a pečeme cca 1 hodinu.
Korpus má mít zlatavou barvu. Špejlí můžete zkontrolovat, zda je těsto upečené - zda se ještě nelepí uprostřed korpusu na špejli. S dortovou formou po vytažení z trouby nijak nebouchejte - upečený korpus by se mohl uprostřed propadnout. Až forma vychladne tak, že na ni můžete sáhnout rukou - vyklopte hotový korpus z formy.
NÁŠ TIP:
Prohlédněte si další návody a videa pro vaši inspiraci.
Kvalitní cukrářské pomůcky a suroviny u nás můžete ihned zakoupit !
DOPORUČUJEME Z NAŠÍ NABÍDKY
Cukrářské suroviny | Cukrářské pomůcky | Zdobení pro cukráře |
Párty sortiment | Kuchyňské potřeby | Informace k nákupu |