UPOZORNĚNÍ: Přepravní firmy doručující naše zboží jsou přetížené. Tímto dochází k prodloužení dodací lhůty. Průměrná dodací lhůta je v současné době 3 pracovní dny.

Pečení dortového korpusu

Piškotový dortový korpus - recept

Ingredience

  • Cukr krupice - 210 g
  • Hladká mouka - 210 g
  • Vejce - 7 ks
  • Máslo - na vymazání formy
  • Polohrubá mouka - na vysypání formy

Uvedené suroviny stačí na dort o průměru 24 cm.

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.
Nyní do směsi zašleháme žloutky. Vmícháme hladkou mouku. Vše pečlivě rozmícháme. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou - stačí dno formy (dle typu formy). Těsto dáme do formy a mírně jej odhrneme od středu k okrajům formy. Formu vložíme do předehřáté trouby (cca 150°C) a pečeme cca 1 hodinu.
Korpus má mít zlatavou barvu. Špejlí můžete zkontrolovat, zda je těsto upečené - zda se ještě nelepí uprostřed korpusu na špejli. S dortovou formou po vytažení z trouby nijak nebouchejte - upečený korpus by se mohl uprostřed propadnout. Až forma vychladne tak, že na ni můžete sáhnout rukou - vyklopte hotový korpus z formy.
 

NÁŠ TIP:
Prohlédněte si další návody a videa pro vaši inspiraci.

Kvalitní cukrářské pomůcky a suroviny u nás můžete ihned zakoupit !

Infobanery-vsechny1


DOPORUČUJEME Z NAŠÍ NABÍDKY


index-1_1 Cukrářské suroviny index-2_1 Cukrářské pomůcky index-3 Zdobení pro cukráře
     
     
index-4 Párty sortiment index-5Kuchyňské potřeby index-6 Informace k nákupu
     



Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.