Máslový pudinkový krém
Ingredience na velký dort
Vanilkový puding v prášku - 3 ks
Cukr krupice - 200 g
Mléko - 0,75 litru (750 ml)
Máslo - 3 ks
Uvedené suroviny stačí na velký dort o průměru 34 cm.
Postup přípravy
Puding vaříme s menším množstvím mléka, než je uvedeno na originálním balení ! Proto dodržujte tento postup a uvedené množství surovin.
Pudinkový prášek promícháme se 150 ml studeného mléka.
Cukr promícháme s 600 ml studeného mléka a dáme vařit.
Přivedeme k varu a za stálého míchání přidáme rozmíchaný pudinkový prášek. Povaříme 1 minutu. Nyní necháme vychladnout. Je nutné zabránit vzniku slupky (škraloupu) na povrchu pudingu. Tomu lze zabránit častým míchání stydnoucího pudingu.
Pro zvýraznění chuti můžete přidat kapku rumu. Nyní zašleháme másla.
Ingredience na malý dort
Vanilkový puding v prášku - 2 ks
Cukr krupice - 120 g
Mléko - 0,5 litru (500 ml)
Máslo - 2 ks
Uvedené suroviny stačí na dort o průměru 24 cm.
NÁŠ TIP:
Prohlédněte si další návody a videa pro vaši inspiraci.
Kvalitní cukrářské pomůcky a suroviny u nás můžete ihned zakoupit !
DOPORUČUJEME Z NAŠÍ NABÍDKY
Cukrářské suroviny | Cukrářské pomůcky | Zdobení pro cukráře |
Párty sortiment | Kuchyňské potřeby | Informace k nákupu |